Lucrări

Ne pare rău, nu există nici o lucrare în această categorie!

Proiecte

Nu există nici o lucrare în această categorie!
Ne pare rău, nu există nici o lucrare în această categorie!

Design de Personaj

No items found.

Descriere domeniu artistic

Designul de personaj începe cu o idee generală despre cum ar trebui să arate personajul și ce ar trebui să transmită acesta. Această idee poate fi dezvoltată într-un concept  sau într-o schiță care să ofere o imagine de ansamblu asupra aspectului și stilului general al personajului. În timpul acestei etape, artiștii pot experimenta cu diferite forme, proporții și culori pentru a obține cel mai bun design posibil.

Odată ce schița inițială este finalizată, designul de personaj poate fi detaliat și finisat. Acest proces poate implica definirea personajului din diferite unghiuri pentru a se asigura că aspectul său este coeziv și că poate fi reprodus într-o varietate de situații și poziții. Câteva lucrări remarcabile: Mickey Mouse. Bugs Bunny, Tom & Jerry, Pluto.

Istorie

Designul de personaj a evoluat semnificativ de-a lungul istoriei, pornind de la desenele rupestre și până la jocurile video moderne. În timpul Evului Mediu, manuscrisele ilustrate și operele de artă religioase au prezentat personaje stilizate și fantastice. Odată cu revoluția industrială și dezvoltarea tehnologiei, designul de personaj a început să se schimbe într-un mod semnificativ.

În anii 1970, jocurile video au început să devină populare, ceea ce a dus la apariția unui nou tip de design, făcând posibilă crearea de personaje mai detaliate și mai realiste, cum ar fi Lara Croft din seria Tomb Raider și Master Chief din seria Halo.

În prezent, designerii de personaje sunt capabili să creeze personaje cu personalități distincte și trăsături fizice unice, care să ajute la construirea unei conexiuni emoționale între personaj și public. Un bun design de personaj trebuie să fie atât funcțional, cât și estetic, iar personajele trebuie să fie ușor de identificat și de recunoscut de către publicul lor țintă.

Când a apărut și unde ?

Procesul de lucru

Artiști cunoscuți

Cuvinte Cheie

No items found.