Lucrări

Ne pare rău, nu există nici o lucrare în această categorie!

Proiecte

Nu există nici o lucrare în această categorie!
Ne pare rău, nu există nici o lucrare în această categorie!

Dans

No items found.

Descriere domeniu artistic

Dansul este o formă de artă care implică mișcări ritmice ale corpului, adesea sincronizate cu muzica sau alte sunete. Dansul poate fi interpretat individual sau în grupuri, și poate fi folosit pentru a comunica emoții și idei, pentru a sărbători, pentru a exprima identitatea culturală sau pentru a se conecta cu ceilalți prin mișcare și creativitate.

Poate fi clasificat într-o varietate de stiluri și genuri, fiecare având propriile mișcări, ritmuri și tehnici specifice. Printre cele mai cunoscute stiluri de dans se numără: dansul clasic, dansul contemporan, hip-hop, salsa, tango, breakdance, flamenco, vals, foxtrot și multe altele.

În întreaga lume, dansul este considerat o formă de comunicare universală. Permite exprimarea emoțiilor, gândurilor și sentimentelor într-un mod non-verbal, permițând oamenilor să comunice cu alții care nu vorbesc aceeași limbă sau care nu au aceleași experiențe culturale. Dansul a fost folosit și ca un mijloc de activism social și politic, permițând oamenilor să-și exprime protestul sau dorințele de schimbare prin mișcare.

Istorie

Istoria dansului în România are rădăcini străvechi, având o puternică influență din partea culturilor vecine și a culturii tradiționale românești.

Înainte de secolul al XX-lea, dansul tradițional românesc era adesea asociat cu evenimentele sociale și religioase, precum nunțile, botezurile, sărbătorile și festivalurile locale. Dansurile erau interpretate în grupuri și erau o modalitate importantă de conectare cu ceilalți membri ai comunității și de păstrare a tradițiilor culturale.

În secolul al XX-lea, dansul a cunoscut o dezvoltare rapidă și a început să îmbrățișeze stilurile moderne și contemporane. În anii '30, dansul de salon a devenit popular în România, iar în anii '60 și '70, genuri precum rock'n'roll, disco și jazz au început să câștige popularitate.

În timpul regimului comunist, dansul a fost promovat ca o formă de artă și de divertisment popular, iar dansurile tradiționale românești au fost încurajate și păstrate în viață prin intermediul festivalurilor și evenimentelor culturale.

După revoluția din 1989, dansul a început să se dezvolte și să se diversifice, aducând în România stiluri precum salsa, tango, flamenco, hip-hop și breakdance. De asemenea, companii de balet și de dans contemporan și-au făcut apariția în țară, iar dansul a început să fie recunoscut ca o formă de artă și de expresie culturală.

Când a apărut și unde ?

Procesul de lucru

Cuvinte Cheie

No items found.