Lucrări

Ne pare rău, nu există nici o lucrare în această categorie!

Proiecte

Nu există nici o lucrare în această categorie!
Ne pare rău, nu există nici o lucrare în această categorie!

Videografie

No items found.

Descriere domeniu artistic

Videografia este o formă de artă vizuală care se concentrează pe crearea și producerea de conținut video și implică înregistrarea unei serii de imagini în mișcare, în loc de o singură imagine statică. Aceste imagini în mișcare sunt apoi editate și combinate pentru a crea o poveste coerentă sau o experiență vizuală captivantă. Videografia este o artă în care se pot exprima multe idei și emoții. Artiștii folosesc tehnici creative pentru a ajuta la transmiterea acestor idei într-un mod eficient. 

Abordarea creativă a subiectului și utilizarea uneltelor avansate de editare video sunt cheia succesului în industria videografiei. Există o varietate de stiluri și tehnici de videografie, de la filmări aeriene și timelapse-uri până la videoclipuri de tip documentar sau evenimente în direct.

Istorie

Primele încercări de a înregistra imagini în mișcare datează încă din secolul al XIX-lea, odată cu apariția dispozitivelor de înregistrare a imaginilor în mișcare. În 1891, Thomas Edison a dezvoltat un dispozitiv numit kinetoscop, care permitea vizualizarea unui film înregistrat pe o bandă îngustă de film. Deși aceste dispozitive erau utilizate în mod obișnuit în săli de proiecție, ele au reprezentat un pas important în evoluția videografiei.

În următorul secol tehnologia digitală a devenit din ce în ce mai avansată, iar camerele video digitale au devenit din ce în ce mai accesibile. Aceste camere au făcut posibilă înregistrarea de imagini de înaltă calitate, iar editarea video a devenit mai ușoară și mai accesibilă. În prezent, videografia este omniprezentă în toate aspectele vieții noastre, de la producția de filme și documentare, până la utilizarea în scopuri educaționale și în marketingul digital. 

Când a apărut și unde ?

Procesul de lucru

Artiști cunoscuți

Étienne-Jules Marey

Frații Lumière

Victor Iliu

Liviu Ciulei

Cuvinte Cheie

No items found.