Lucrări

Ne pare rău, nu există nici o lucrare în această categorie!

Proiecte

Nu există nici o lucrare în această categorie!
Ne pare rău, nu există nici o lucrare în această categorie!

Pixel Art

No items found.

Descriere domeniu artistic

Un pixel este componenta fundamentală a unei imagini de obicei digitale. Este o mică unitate de culoare care formează imaginea. Un pixel poate fi considerat un punct sau pătrat mic care are o singură culoare. Această valoare de culoare poate fi reprezentată printr-un număr sau prin combinația a trei numere, reprezentând cantitatea de roșu, verde și albastru (numite RGB) care alcătuiesc culoarea. Numărul de pixeli și densitatea lor determină rezoluția imaginii și nivelul de detaliu al acesteia.

Cu toate că Pixel Art-ul a luat naștere odată cu popularizarea jocurilor video, își are originile în arta tradițională. Procesul de a crea imagini cu pixeli poate fi similar cu tehnica de broderie sau cusut din motive tradiționale românești, unde fiecare punct este realizat manual și cu atenție la detalii. Această abordare detaliată poate fi deosebit de utilă în reprezentarea motivelor și modelelor complexe ale costumelor tradiționale românești. În România, există o comunitate activă de artiști și designeri care utilizează tehnici de pixel art pentru a crea imagini digitale cu un aspect retro, care amintesc de jocurile video și computerele vechi. Acești artiști și designeri sunt inspirați și de motivele și modelele tradiționale, pe care le integrează în creațiile lor.

Istorie

Istoria pixel artului se întinde pe mai multe decenii, începând odată cu apariția primelor calculatoare personale în anii '70 și '80. În acele vremuri, afișajele grafice aveau o rezoluție foarte mică și puteau afișa doar o paletă limitată de culori, motiv pentru care artiștii au început să creeze imagini și animații utilizând un format de imagine numit "pixel art".

În anii '80, jocurile video au devenit tot mai populare și s-au dezvoltat tehnicile de pixel art pentru a crea grafica jocurilor. Aceste jocuri video clasice precum "Space Invaders", "Pac Man" sau "Super Mario Bros." au influențat puternic dezvoltarea artei cu pixeli și au dus la crearea unor stiluri unice de pixel art.

Când a apărut și unde ?

Procesul de lucru

Artiști cunoscuți

Kai Vermehr

Retronator

Cuvinte Cheie

No items found.