Lucrări

Ne pare rău, nu există nici o lucrare în această categorie!

Proiecte

Nu există nici o lucrare în această categorie!
Ne pare rău, nu există nici o lucrare în această categorie!

Sound Design

No items found.

Descriere domeniu artistic

Design-ul de sunet este procesul de a crea și de a alege sunete pentru a fi utilizate într-un mediu specific, cum ar fi filme, jocuri video, televiziune sau alte produse media. Acest proces implică crearea și ajustarea sunetelor pentru a obține o anumită atmosferă sau efect dorit.

Sound designerii sunt responsabili pentru producerea de sunete, muzică și efecte speciale care completează sau accentuează acțiunea dintr-un mediu vizual. Aceștia pot să creeze sunete pentru scenele de acțiune, pentru momentele dramatice, pentru zgomotele de fundal sau pentru orice alte nevoi speciale ale producției.

Istorie

Sound design-ul are o istorie ce poate fi urmărită înapoi în anii 1920, odată cu dezvoltarea filmelor sonore. Primii sound designeri erau adesea muzicieni și ingineri de sunet care lucrau în industria filmului. Aceștia erau responsabili pentru producerea de sunete în timpul filmării și pentru crearea de efecte sonore în post-producție.

Cu trecerea timpului, sound design-ul s-a extins în alte domenii, precum teatru, televiziune, publicitate și jocuri video. În anii 1970 și 1980, a început să fie recunoscut ca un domeniu distinct de design, iar termenul "sound design" a început să fie folosit mai frecvent.

Astăzi continuă să evolueze, iar sound designerii utilizează tehnologii avansate, precum software-ul de editare a sunetului, pentru a crea sunete și efecte sonore mai complexe și mai realiste. Acest domeniu este deosebit de important în lumea jocurilor video, unde sunetul este esențial pentru a crea o experiență de joc captivantă și plină de acțiune.

Când a apărut și unde ?

Procesul de lucru

Artiști cunoscuți

Walter Murch

Douglas Shearer