Lucrări

Ne pare rău, nu există nici o lucrare în această categorie!

Proiecte

Nu există nici o lucrare în această categorie!
Ne pare rău, nu există nici o lucrare în această categorie!

Instalații de Artă

No items found.

Descriere domeniu artistic

Este un gen de artă contemporană care constă în instalarea obiectelor într-un spațiu. Dezvoltat de o gamă largă de artiști postmoderni, este vorba despre configurarea unei opere artistice tridimensionale sau bidimensionale într-o anumită zonă, care permite schimbarea percepției unui spațiu.

Aceste opere de artă schimbă experiența persoanei care contemplă piesa, deoarece permit interacțiunea și, la rândul ei, necesită deplasarea prin spațiu pentru a fi apreciate. Instalațiile de artă pot include, de asemenea, experiențe senzoriale care permit spectatorului să-și folosească și simțurile, cum ar fi atingerea sau auzul, atunci când intră în contact cu piesa. În acest fel, instalația artistică poate fi diferențiată de modul tradițional în care sunt apreciate de obicei alte tipuri de expresii, cum ar fi pictura. De obicei, termenul se aplică tuturor acelor lucrări care sunt instalate în interior.

Istorie

Arta conceptuală a fost o mișcare care a pus accentul pe conceptul de artă, punând în discuție natura și funcția artei și încercând să exploreze posibilitățile de comunicare a ideilor artistice prin intermediul cuvintelor, textelor și instrucțiunilor. În această perioadă, artiștii au început să se concentreze tot mai mult pe procesul de creație a unei opere de artă, punând accentul pe concept și idee, în loc de formă și estetică.

Instalațiile artistice au început să se dezvolte în această perioadă, ca o modalitate de a extinde conceptul de artă în spațiu și în mediul înconjurător. Artiștii au început să folosească spațiul expozițional ca un suport pentru a crea lucrări care implicau atât mediul înconjurător, cât și spectatorii.

De-a lungul anilor, instalațiile artistice au evoluat, de la lucrări conceptuale la lucrări care implicau și alte elemente, precum sunetul, lumina, mirosurile sau alte simțuri. Acestea au devenit din ce în ce mai interactive, oferind publicului posibilitatea de a experimenta lucrările într-un mod mai direct și mai personal.

Când a apărut și unde ?

Procesul de lucru

Artiști cunoscuți

Olafur Eliasson

Judy Chicago

Sol Lewitt

Joseph Beuys

Cuvinte Cheie

No items found.